Les claus per combinar colors

Com escollir el color de la teva pintura? Des de Copiba us mostrem algunes claus per saber com combinar colors dins d’una llar, oficina o qualsevol espai o superfície que s’hagi de donar una mà de pintura.

Segons Procolor, classifiquem el color de la pintura en tres grups, tres estils: Els colors neutres, els colors naturals i els lluminosos.

En moltes ocasions escollir un color o un altre vindrà determinat per una banda, per l’estil que tinguis personal, i d’altra banda, per la necessitat de combinar-ho amb algun element ja existent. No obstant, el color base serà el punt de partida ja que serà la tonalitat que ocupa la majoria d’espai a pintar. Quan parlem de grans superfícies, sempre es recomana escollir tonalitats suaus o colors clars. Aconseguint així, no saturar la superfície que vulguem decorar. Sempre és millor utilitzar un color intens o fort per destacar certs acabats.

Però…Quin color escollir?

Si la teva inteció és crear un combinació en diferents tonalitats de color, és important tenir el següent en compte:

  1. Si el que es busca és utilitzar un to més intens per combinar el color base amb un altre color, sempre escollir un color de la mateixa columna (adjunta paleta). Crearem un petit matís però serà un efecte més neutral.
  2. Si pel contrari, es busca algo una mica més atrevit, més contrastat, utilitzar un color de dues columnes a la dreta o esquerra. El resultat serà espectacular perquè es veurà una clara diferenciació. En aquest cas és important tenir clara quina és la decoració anirà després ven aquest espai perquè quedi acord amb el color aplicat.
  3. És recomanable sempre treballar amb un dels tres grups, dels tres estils. Intentar no barrejar colors neutres, naturals i lluminosos.

És recomanable sempre treballar amb un dels tres grups, dels tres estils. Intentar no barrejar colors neutres, naturals i lluminosos.

Un exemple d’aplicació de color

Us deixem també 3 exemples d’aplicació de color neutre, natural i lluminós en un mateix espai perquè pogueu agafar idees per als vostres propers projectes de pintura i decoració.

Colors neutres
Colors naturals
Colors lluminosos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *